Handig functie in de AdWords Editor

Met enige regelmaat geef ik AdWords trainingen bij de ANWB. Onlangs stond het onderwerp “automation” op de agenda en daar hoort natuurlijk de AdWords Editor bij. Tijdens de voorbereiding viel me een handige feature op: blanco typen verbergen.

Beheren

Het onderdeel “Beheren” is een belangrijk venster in het navigeren door de campagnes. Hierin worden alle mogelijke entiteiten weergegeven(zoekwoorden, locaties, plaatsingen, etc), ook al gebruik je ze niet. In het voorbeeld (zie afbeelding hieronder) heb ik een campagne geselecteerd waarbij ik geen plaatsingen actief zijn. Daarom staat er “(0)” achter.

Rechts bovenin dit deelvenster is een knop te zien met 3 streepjes (zie afbeelding rechts). Wanneer je hierop klikt kun de weergave van het Beheren venster configureren. Ik zou er dus voor kunnen kiezen om “Plaatsingen” uit te vinken bij “Aangepast”.

Blanco typen verbergen

Het is echter nog eenvoudiger om de “Blanco typen verbergen” te selecteren. Daarmee worden alle kopjes zonder inhoud uitgeschakeld en komen ze niet meer voor in het overzicht.

Vóór de wijziging is slechts het kopje “Zoekwoorden en targeting” zichtbaar, terwijl erna alle kopjes zichtbaar zijn. Dit maakt het werken met de AdWords Editor een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Handig?

Nog meer gouden AdWords Editor tips? Deel ze in een comment hieronder!

1 thought on “Handig functie in de AdWords Editor

Comments are closed.